Wie ben ik?

Ik ben Ine Albers. Sinds september 2016 geniet ik van mijn pensioen. Daarvoor ben ik werkzaam geweest als docent op een ROC.
Het is nu al weer ruim 20 jaar geleden dat ik voor het eerst op mijn kussentje ging zitten.
Binnen het boeddhistisch centrum Jewel Heart in Nijmegen heb ik veel aan meditatiebeoefening gedaan en deelgenomen aan meerdere cursussen en retraites.

Momenteel ben ik nog steeds een actief lid van dit centrum.
Mijn leraar Gelek Rimpoche ben ik bijzonder dankbaar voor zijn inspirerend boeddhistisch onderricht. Zijn vriendelijkheid en wijsheid zijn voor mij een inspiratiebron voor mijn eigen ontwikkeling.
De laatste jaren heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van meditatiecursussen en meditatiedagen, zowel binnen Jewel Heart alsmede thuis.

In het voorjaar van 2012 heb ik deelgenomen aan de basiscursus tot geaccrediteerd mindfulnesstrainer:  Aandachtgerichte Cognitieve Therapie.

Mediteren is voor mij een behulpzame manier om meer in het nu te blijven en om met een open, vriendelijke houding te laten zijn wat is.

Een bijzondere ervaring in de zomervakantie van 2014 voor mij was het begeleiden van een groep van 14 deelnemers in een mindfulness cursus in het mooie Auvergne in Frankrijk. Voor herhaling vatbaar! Wie weet!

ONTSPAN – NEEM WAAR – LAAT HET ZIJN